Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΠΙΣΙΑ

από την Noppi Karayianni
Υλικά
-  1 κιλό αλεύρι.
-  1 φακελάκι ξηρή μαγιά.
-  600 γρ. νερό ( λίγο χλιαρό )
-  Αλάτι και λίγη ζάχαρη.

Εκτέλεση
Ρίχνουμε την μαγιά και το αλάτι στο αλεύρι και ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο και δουλεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια ,χωρίς όμως να είναι σκληρή.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.


Χωρίζουμε σε μπαλάκια το ζυμάρι μας και ανοίγουμε φύλλα είτε με τα χέρια είτε με τον πλάστη.
Αυτά που θα γεμιστούν πρέπει να γίνουν πιο λεπτά για να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους.
Αυτά που θα γίνουν σκέτα , τα κόβω στις άκρες με μαχαίρι και τα στρογγυλεύω να μοιάζουν με αράβιικη πίτα .


Αν αφού τα φτιάξετε τα αφήσετε στην άκρη για λίγη ώρα , θα ξαναφουσκώσει το ζυμάρι και θα γίνουν πιο αφράτα !


Τηγανίζουμε με μισό ελαιόλαδο μισό ηλιέλαιο γυρνώντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν ,χωρίς να τα ενοχλούμε πολύ πολύ όσο ψήνονται.
Καλή επιτυχία σε όσους τα δοκιμάσουν !
Αφιερωμένη στη μητέρα μου και στους απανταχού Ποντίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου