Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

ΠΙΤΣΑ

από την Nitsa Kazikou

Υλικά
Για την ζύμη
-αλεύρι (1.2 με 1.3 του κιλού )
-2 1/2 φακελάκι μαγιά
-2 κουταλάκια γλυκού μπαίκιν πάουντερ
-αλάτι
-1 σφηνάκι λαδι ελαιόλαδο
-1 σφηνάκι λάδι καλαμποκέλαιο
-λίγη καστανή ζάχαρη
-1 ποτήρι γάλα χλιαρό
-1 ποτήρι νερό χλιαρό
Για την πίτσα
-σάλτσα ντομάτας(προσθέτω λίγη ρίγανη.ζάχαρη,αλάτι)
-ζαμπόν
-λάδι
-τυριά διάφορα(ρεγγάτο.μοτσαρέλλα γκούντα,γραβιέρα)
-ελιές



Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στην λεκάνη ζυμώματος με πιρούνι, και συνεχίζουμε με το ένα χέρι απλώς διπλώνοντας.
Ρίχνουμε λίγο λαδάκι στην λεκάνη μας για να μην κολλάει η μαλακή μας ζύμη!!!
Σκεπάζουμε, μέχρι να στρώσουμε  τα ταψιά με λαδόκολλες.
Έτοιμο το ζυμάρι 




Έχουμε απλώσει την ζύμη μας στο ταψί και την αλείφουμε την επιφάνεια της με σάλτσα ντομάτας.


Προσθέτουμε τα τυριά και συνεχίζουμε να στολίζουμε την επιφάνεια με το ζαμπόν .


Ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά από πάνω και προσθέτουμε και ελιές.
Ψήνουμε την πίτσα στο φούρνο στην αρχή στους 200 βαθμούς και έπειτα στους 180.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου