Υλικά
Για την ζύμη
-αλεύρι (1.2 με 1.3 του κιλού )
-2 1/2 φακελάκι μαγιά
-2 κουταλάκια γλυκού μπαίκιν πάουντερ
-αλάτι
-1 σφηνάκι λαδι ελαιόλαδο
-1 σφηνάκι λάδι καλαμποκέλαιο
-λίγη καστανή ζάχαρη
-1 ποτήρι γάλα χλιαρό
-1 ποτήρι νερό χλιαρό
Για την πίτσα
-σάλτσα ντομάτας(προσθέτω λίγη ρίγανη.ζάχαρη,αλάτι)
-ζαμπόν
-λάδι
-τυριά διάφορα(ρεγγάτο.μοτσαρέλλα γκούντα,γραβιέρα)
-ελιές
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στην λεκάνη ζυμώματος με πιρούνι, και συνεχίζουμε με το ένα χέρι απλώς διπλώνοντας.
Ρίχνουμε λίγο λαδάκι στην λεκάνη μας για να μην κολλάει η μαλακή μας ζύμη!!!
Σκεπάζουμε, μέχρι να στρώσουμε τα ταψιά με λαδόκολλες.
Έτοιμο το ζυμάρι
Έχουμε απλώσει την ζύμη μας στο ταψί και την αλείφουμε την επιφάνεια της με σάλτσα ντομάτας.
Προσθέτουμε τα τυριά και συνεχίζουμε να στολίζουμε την επιφάνεια με το ζαμπόν .
Ψήνουμε την πίτσα στο φούρνο στην αρχή στους 200 βαθμούς και έπειτα στους 180.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου