Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

ΤΥΡΟΨΩΜΟ

από την Nitsa Kazikou

Υλικά
Για την ζύμη
-αλεύρι (1.2 με 1.3 του κιλού )
-2 1/2 φακελάκια μαγιά
-2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
-αλάτι
-φέτα
-1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-1 σφηνάκι λ καλαμποκέλαιο
-λίγη καστανή ζάχαρη
-1 ποτήρι γάλα χλιαρό
-1 ποτήρι νερό χλιαρό
-λίγη φέτα

Εκτέλεση
Αφού το πλατύνουμε  με τα χέρια μας βάζουμε την  φέτα τριμμένη στην μέση της ζύμης.
Διπλώνουμε  σαν σε πουγκί...ξαναδίνοντας  στρογγυλό  σχήμα,
Την πατούμε  να πλατύνει, και του κάνουμε δαχτυλιές, σαν λαγάνα.
Περιμένουμε  να φουσκώσει ακόμη μια φορά στο ταψί, 
Το φουρνίζουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C..στα 15 λεπτά.
Το κατεβάζουμε  στους 200, και μετά στους  180..
Σύνολο ψησίματος 40 λεπτά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου