Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΔΙΝΗ ΣΕ ΚΕΙΚ

από την Θεοδωρα Τριφυλλη

Υλικά
-3/4 του πακέτου βιτάμ
-1 ½ φλιτζανιού τσαγιού ζάχαρη
-3 αυγά
-1 φακελάκι βανίλια
-το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-το χυμό ενός πορτοκαλιού
-1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
-1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα χλιαρό
-2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
-3 κουταλιές κακάο
-καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ.
Ρίχνουμε σιγά σιγά την ζάχαρη τα αυγά,το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπημα.
Διαλύουμε στο γάλα το μπαίκιν –πάουντερ και το αδειάζουμε στα υλικά μας που χτυπάμε.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.

Έχουμε πάρει μερικές κουταλιές υλικού και ανακατεύουμε το κακάο.Αν χρειαστεί το διαλύουμε λίγο με γάλα εβαπορέ.
Έχουμε βουτυρώσει  ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα μας στο ταψί.
Με ένα κουτάλι  ρίχνουμε από ψηλά το μείγμα του κακάου σχηματίζοντας διάφορα σχέδια στην επιφάνεια του κέικ και με ένα μαχαίρι μυτερό το απλώνουμε ώστε να μπει και στο εσωτερικό του μείγματος.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου