Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ





από την Katerina Moumouri

 Υλικά
- ½ κιλό κιμά
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 μικρό κρεμμύδι 
- 1 αβγό
- Αλάτι
– πιπέρι
– κίμινο
- γαλέτα τόση ώστε να γίνει σφιχτό το μείγμα
Τα ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα σουτζουκάκια όπως στις φωτογραφίες.

Για την σάλτσα
- 1 μικρό κρεμμύδι
– 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 
- 1 συσκευασία χυμό ντομάτας
- ½ φλυτζάνι κρασί λευκό
- 1 φλυτζάνι νερό
- 1 κύβο βοδινό
- Αλάτι
- πιπέρι
- κίμινο


Εκτέλεση
 Αλευρώνουμε τα σουτζουκάκια, προσθέτουμε ½ φλυτζάνι λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια ως που να πάρουν χρώμα και να θωρακιστούν. 
Βγάζουμε τα σουτζουκάκια και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να αποβάλουν το περιττό λάδι.
Αφαιρούμε από το τηγάνι το λάδι και αφήνουμε λίγο ίσα-ίσα για να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε πάλι τα σουτζουκάκια και σβήνουμε με κρασί.
Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τα υπόλοιπα υλικά.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε ως που να χυλώσει η σάλτσα συνοδεύουμε με ρύζι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου