Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά
-  1 κιλό αλεύρι
-  2 φακελάκια ξερή μαγιά
-  1 κουταλιά μέλι
-  1 ½  κουταλάκι αλάτι
-  1 ½  κουπέ χλιαρό νερό.

Εκτέλεση
Διαλύουμε στο μισό νερό της συνταγής ,την μαγιά το μέλι και το αλάτι σε μια βαθιά κούπα και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Σε 35-λεπτά έχει φουσκώσει.
Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι-το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη την λεκάνη μας και αφήνουμε 2 ώρες.
Εν τω μεταξύ ανάβουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς.


Παίρνουμε το ζυμάρι μας το κάνουμε καρβέλι χωρίς να ζυμώνουμε και το χαράσσουμε βαθιά το αφήνουμε άλλα 15-20 λεπτά να φουσκώσει καλά!!
Αλείφουμε την επιφάνεια με νερό και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο του σκεύους μας και ρίχνουμε αλευράκι βάζουμε επάνω το ζυμάρι.
Ψήνουμε 20 λεπτά η 30 ανάλογα τον φούρνο.
Γίνεται πολύ τραγανό από έξω και τρυφερό μέσα!!!
Καλή επιτυχία!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου