Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

LANGOSE (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ)




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- Ζυμάρι με μαγιά
- τυρί φέτα
- λίγο ανθότυρο
- λίγο λάδι


Εκτέλεση
Χωρίζω την ζύμη δε μπαλάκια.
Την απλώνω στην παλάμη μου και βάζω στην μέση λιωμένο τυρί.

Το κλείνω με τα δάχτυλα μου σαν πουγκί και αρχίζω να το τραβώ να το πλατύνω. Για ευκολία μπορούμε να το απλώσουμε με το ρολάκι της κουζίνας.
Τα ψήνουμε σε καυτό λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου