Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΣΟΥΦΛΕ


από την Irini Palitoudi

Υλικά
-  μπρόκολο
-  τυρί
Για την μπεσαμέλ
-  γάλα
-  αλεύρι
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  μοσχοκάρυδο
-  Βούτυρο
- 2 κρόκους αυγών


Εκτέλεση
Βράζουμε για 5 λεπρά το μπρόκολο. Το βάζουμε στο ταψάκι μας. Ετοιμάζουμε και την μπεσαμέλ  και ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  για 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου