Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΙΟΚΡΕΜΜΥΔΟΨΩΜΟ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΥΡΟΨΩΜΟ



από την Ματινα Κρανιδιωτη

Υλικά για τη ζύμη
- 4 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι μαγιά 
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1 κουτάλια σούπας ζάχαρη
επιπλέον υλικά
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
- ελιές ψιλοκομμένες
- ξερό δυόσμο για το ένα ψωμάκι
- τυρί φέτα για το άλλο


Εκτέλεση
 Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη σε μια λεκάνη ρίχνουμε και το λάδι και τρίβουμε το αλεύρι
κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο βάζουμε τη μαγιά και ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε καλά να γίνει μια ζύμη μεταξένια


Αφήνουμε να φουσκώσει. όταν φουσκώσει τη χωρίζουμε στα δυο και στο ένα κομμάτι βάζουμε το κρεμμύδι τις ελιές και το δυόσμο και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν τα υλικά και επειδή κολλάει βρέχουμε τα χέρια με λάδι

Δίνουμε σχήμα και βάζουμε σε αλευρωμένο ταψί.  την ίδια διαδικασία κάνουμε με τη φέτα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά 

Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα με 40 λεπτά περίπου.



Καλή επιτυχία!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου