Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΙΟΨΩΜΑΚΙΑ



 από την Maria Kaparaki

Υλικά
-  3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-  1 ½  κουταλάκι σκόρδο ξερό
- 1 κουταλιά ρίγανη
- 3 κουταλιές ζάχαρη η μέλι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1 ½  κούπα περίπου χλιαρό νερό
- 1 κούπα ελιές ψιλοκομμένες.


Εκτέλεση
Φτιάχνουμε με όλα τα υλικά εκτός των ελιών μια ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα και ζυμώνουμε δυνατά.
Σκεπάζουμε & αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 ώρα. 


Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μέρη, ανοίγουμε το καθένα σε παραλληλόγραμμο φύλλο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τις ελιές και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά.
Δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί, ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ωρίτσα.
Ψήνουμε σε αερόθερμο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 15 - 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου