Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ


από την Kyriaki Tomtsikioti

Υλικά


- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα χυμός πορτοκάλι
- 1 χούφτα σταφίδες ξανθές 
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν (κοφτά)
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 πακέτο φαρίνα κόκκινη μικρή



Εκτέλεση

Pίχνουμε το λάδι, το πορτοκάλι και τη ζάχαρη σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Προσθέτουμε και τις σταφίδες.
Λαδώνουμε ένα 25άρι ταψί, και ρίχνουμε αλεύρι για να μην κολλήσει. 

Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς, περίπου 30-40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου