Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ


από την Haroula Coraggio

Υλικά

- σαλιγκάρια
- σπανάκι
- Κρεμμυδάκια φρέσκα
- Δυόσμος
- Μαϊντανός
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι
- Ρύζι


Εκτέλεση
 Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σπανάκι, τα πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
 Αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε τα σαλιγκάρια.  
Ανακατεύοντας μια-δυο φορές περιμένουμε να βράσουν λίγο τα σαλιγκάρια, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό.
Μόλις μαλακώσουν αρκετά τα σαλιγκάρια προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε το μάτι.
 Αδειάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο. 
Μετά από μισή ώρα περίπου το βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου