από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
Τα έβαλα
3-4 μέρες με αλεύρι και ρίγανη για να καθαρίσει το έντερο και σήμερα έφτασε η στιγμή
για να τα μαγειρέψω... Τα ζωάκια μου πια... έφαγαν, καθάρισαν τα εντεράκια τους
έτσι έφτασε η στιγμή για να μπουν στην κατσαρόλα!!!
Μανίκι
η υπόθεση. Αν το ήξερα ούτε που θα δοκίμαζα. Πρώτη φορά το μαγειρεύω το συγκεκριμένα
φαγητό... Άντε να καθαρίσεις το κέλυφος τους από τα κολλημένα αλεύρια, άντε να
τα πλύνεις, άντε να καθαρίσεις την μεμβράνη που βγάζουν στο κέλυφος.
Εκτέλεση
Δεν
συζητάω για τα κρεμμύδια που καθάρισα και τις ντομάτες. Ζεμάτισμα και ξεζούμισμα
3 φορές... (μην φανταστείτε ότι χρησιμοποίησα αντισηπτικά τύπου betadine... (σγουρή
για σένα το γράφω... και μην φανταστείς ότι έπλενα τα χέρια μου συνεχώς,
χαχαχχα)
Στο
3ο ξεζούμισμα τα κωλόκοψα... Εκεί μου έφυγε η μαγκιά, γιατί το κέλυφος σκληρό... Τα
έβαλα με λάδι στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν μαζί με τα κρεμμύδια, τα πιπέρια δάφνη
κανέλλα και γαρίφαλα. Στο τέλος πρόσθεσα την ντομάτα και χαμήλωσα την φωτιά για
να σιγοβράσουν. Η μυρωδιά.. απίστευτη... αλλά ως εκεί!! Ούτε που θα δοκιμάσω...
Σκουλήκια... δεν τρώω, τα είπαμε!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου