Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- σαλιγκάρια
- κρεμμύδια κομμένα όπως στην σαλάτα αλλά πιο χοντρά
- ντομάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- λάδι
κανέλα
- γαρύφαλλα
- αλάτι
- πιπέρι
- δάφνη
- πιπέρια σε κόκκους


Εκτέλεση
Αφού προετοίμασα τα σαλιγκάρια όπως ανέφερα στην ανάρτηση, έβαλα το λάδι να ζεσταθεί και τσιγάρισα τα κρεμμυδάκια μαζί με τα σαλιγκάρια και όλα τα μπαχαρικά.
Έριξα την ντομάτα και μετά χαμήλωσα την φωτιά μέχρι να βράσει το φαγητό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου