Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΤΣΑΣ ΣΚΟΡΔΟΣΤΟΥΜΠΙ


από την Roula Rou

Υλικά
-  ποδαράκια μοσχαρίσια
-  κοιλιά
-  ξύδι
-  1 ξερό κρεμμύδι
-  μπούκοβο
-  αλάτι
-  σκόρδο
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα ποδαράκια και την κοιλιά. 


Τα πλένουμε αρκετά νερά και τα βάζουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά με το κρεμμύδι .Το κρεμμύδι το αφαιρούμε μετά το βράσιμο.


 Όταν μαλακώσουν τα βγάζουμε και τα ψιλοκόβουμε.  


Αφήνουμε να πάρουν άλλη μια βράση και σερβίρουμε. Ετοιμάζουμε και το σκορδοστούμπι και ο καθένας στο πιάτο του βάζει όση ποσότητα θέλει!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου