Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ


από την  Ioanna Zagkla
 
Υλικά
-  4 αυγά
-  ½  ποτήρι λάδι
-  1 φλιτζάνι αλεύρι
-  1 φλιτζάνι γάλα
-  4 πατάτες μεγαλούτσικες
-  1 κουταλιά σούπας ζάχαρο
-  αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν. 


Κατόπιν χτυπάμε το γάλα με τα αυγά.

 Όταν βράσουν οι πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από την  μηχανή του πουρέ ή ραβδομπλέντερ ή ότι έχει ο καθένας τες πα!


Ρίχνουμε στο μείγμα του πουρέ ένα ποτήρι χλιαρό νερό  από τις πατάτες που βράσαμε και προσθέτουμε το χυλό αυγών/γάλα, κρατάμε ένα ποτήρι για το τέλος. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι, ζάχαρη, λάδι και αλεύρι!

Αλείφουμε ένα πυρέξ με λαδάκι και χύνουμε την πίτα μας. 


Από πάνω περιχύνουμε με τα αυγά/γάλα που είχαμε κρατήσει! Καλή επιτυχία! Σμουτς!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου