Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑTΑΤΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΝΟ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

-1 κιλό πατάτες βραστές λιωμένες με πιρούνι 
-2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
-αρκετό μαϊντανό ψιλοκομμένο
-τυρί γραβιέρα τριμμένη
-πιπέρι
-αλάτι
-μοσχοκάρυδο
-γάλα 1 φλιτζάνι χλιαρό
-2 αυγά


Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι η με το εργαλείο για πουρέ.
Αδειάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το κρεμμύδι.
Έχουμε χτυπήσει τα αυγά στο μούλτι και τα αδειάζουμε και αυτά μέσα στα υλικά μας.
Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
Έχουμε λαδώσει ένα ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.



Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για καμιά ώρα.
Το κόβουμε όταν ήδη έχει κρυώσει

Παρατηρήσεις

Η συνταγή ανέφερε 600 γραμμάρια γάλα.Το βρήκα αρκετό για τις πατάτες που έβαλα...Λιγότερο από 1 κιλό.
Για να γίνει πιο σφιχτό το μείγμα πρόσθεσα  λίγο πουρέ σε  σκόνη για να τραβήξει τα υγρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου