Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ


από την ioanna Zagkla
Υλικά
-  375 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-  1 αβγουλάκι
-  200 γρ. βούτυρο μαργαρίνη
-  1 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ
-  ξύσμα ενός πορτοκαλιού (προαιρετικά)
-  125 γρ. ζάχαρη άχνη
-  1 αβγουλάκι για την επάλειψη
-  1-2 βανίλιες


Εκτέλεση
Πετάμε όλα τα υλικά στο μίξερ με το γάντζο για ζύμες κ αφήνουμε να χτυπηθεί για 10'. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε το αυγό της επάλειψης με ελάχιστο νερό και στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας!


Όταν περάσει ο αναμενόμενος χρόνος ανάβουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα και πλάθουμε το μπισκότα μας! Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για 20'.


Είναι πολύ νόστιμα, βρήκα τη συνταγή που θα κάνω συνέχεια. Απλά ενθουσιάστηκα!!!!

Καλή επιτυχία!
Τα υλικά μου βγήκαν για ένα ταψί, την επόμενη φορά διπλή δόση!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου