Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟΣΤΟΥΜΠΙ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-ψαρονέφρι
-λάδι
-αλάτι
-πιπέρι
-ρίγανη
-σκόρδο πολτοποιημένο
-μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Ανοίγουμε το ψαρονέφρι στην μέση.
Το λαδώνουμε και το πασαλείφουμε με αλάτι,πιπέρι και ρίγανη και αφήνουμε να μαριναριστεί.


Το ψήνουμε στην σχάρα και το σερβίρουμε με σκορδοστούμπι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.



Σκορδοστούμπι
-σκόρδο
-αλάτι
-λάδι
-ξύδι
Πολτοποιούμε το σκόρδο και το το αλατίζουμε και το κάνουμε αλοιφή.
Προσθέτουμε το ξύδι σιγά σιγά και γίνεται μια αλοιφή.
προσθέτουμε κατόπιν το λάδι.
Αν είναι πολύ πηχτό μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό.

Μονάδες 2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου