Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ


από την Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά για τη γέμιση
-  1/2 λίτρο γάλα
-  2 κ.σ. βούτυρο
-  4 κ.σ.σιμιγδάλι ψιλό
-  2 αυγά
-  1/2 κ. φέτα
-  1 φλιτζάνι τριμμένα τυριά (κεφαλοτύρι, κασέρι, ένταμ) ότι έχουμε περίσσευμα.
 
Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και καβουρντίζουμε λίγο το σιμιγδάλι (χωρίς να το αφήσουμε να αλλάξει χρώμα)
Ρίχνουμε όλο το γάλα και ανακατεύουμε με προσοχή γιατί πιτσιλάει
Όταν η κρέμα αρχίζει να πήζει αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Αν πάρουμε έτοιμα φύλα στρώνουμε τα μισά κάτω λαδώνοντας ένα ένα, βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου