Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ




από τη Giota Haropoulou

Υλικά
- 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι (η άλλο μικρό ζυμαρικό η χυλοπίτες)
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 1 κρέμα γάλακτος ρευστή
- 1 ζαμπόν κονσέρβα (η ότι άλλο αλλαντικό θέλετε, μπορείτε όμως και να το παραλείψετε)
- 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια η ανάλογη ποσότητα από φρέσκα (αν θέλετε προσθέτετε και πιπεριές)
- 50 γρ βούτυρο σε κύβους
- 2 με 3 φλιτζάνια τριμμένα τυριά (εγώ έβαλα και φέτα)
- 2 αυγά χτυπημένα.


Εκτέλεση
 Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μακαρόνια ωμά,
 Προσθέτουμε το βούτυρο, το ζαμπόν, τα μανιτάρια, λίγο αλάτι, και πιπέρι.
 Περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τα τυριά, ρίχνουμε από πάνω το γάλα να πάει παντού, 
Τέλος προσθέτουμε τα αυγά σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω περίπου 45 με 60 λεπτά ανάλογα το φούρνο. 
 Κόβεται σαν παστίτσιο και έχει υπέροχη γεύση.
Τα υλικά τροποποιούνται σε ποσότητα ανάλογα με το ταψί και σε είδος ανάλογα με το τι υπάρχει στο σπίτι
. Τα βασικά είναι το ζυμαρικό, το τυρί, το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά (γίνεται και με 1 αυγό).
Καλή επιτυχία (που είναι και σίγουρη κιόλας!).







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου