από τη Giota Haropoulou
Υλικά
- 1 πακέτο
κοφτό μακαρονάκι (η άλλο μικρό ζυμαρικό η χυλοπίτες)
- 1 λίτρο
φρέσκο γάλα
-
1 κρέμα γάλακτος ρευστή
- 1
ζαμπόν κονσέρβα (η ότι άλλο αλλαντικό θέλετε, μπορείτε όμως και να το παραλείψετε)
- 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια η ανάλογη ποσότητα από φρέσκα (αν θέλετε
προσθέτετε και πιπεριές)
- 50 γρ
βούτυρο σε κύβους
- 2 με
3 φλιτζάνια τριμμένα τυριά (εγώ έβαλα και φέτα)
- 2 αυγά
χτυπημένα.
Εκτέλεση
Λαδώνουμε ένα ταψί
και στρώνουμε τα μακαρόνια ωμά,
Προσθέτουμε το βούτυρο, το ζαμπόν, τα μανιτάρια,
λίγο αλάτι, και πιπέρι.
Περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τα τυριά,
ρίχνουμε από πάνω το γάλα να πάει παντού,
Τέλος προσθέτουμε τα αυγά σε όλη
την επιφάνεια.
Ψήνουμε
στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω περίπου 45 με 60 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Κόβεται σαν παστίτσιο και έχει υπέροχη γεύση.
Τα υλικά
τροποποιούνται σε ποσότητα ανάλογα με το ταψί και σε είδος ανάλογα με το τι υπάρχει
στο σπίτι
. Τα βασικά είναι το ζυμαρικό, το τυρί, το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά
(γίνεται και με 1 αυγό).
Καλή επιτυχία
(που είναι και σίγουρη κιόλας!).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου