Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

ΦΑΒΑ ΑΣΠΑΣΤΗ

από την Γιάννα Παρασχοπούλου 
Υλικά
-Φάβα 2 κούπες
-1 καρότο

-2 ξερά κρεμμύδια
-Ελαιόλαδο
-Αλάτι
-Λεμόνι
-Μαϊντανός και ελιές για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση
Από βραδύς μουσκεύουμε την φάβα σε νερό τηρώντας τις αναλογίες 1 φάβα Χ 3,5 νερό.


Το πρωί βράζουμε την φάβα και μόλις την ξαφρίσουμε, προσθέτουμε 1 καρότο και 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρα.

 Όταν βράσουν αφήνουμε να χλιαίνει λίγο το φαγητό και το πολτοποιούμε στο μούλτι. 


Προσθέτουμε αλάτι, λάδι και λεμόνι. Διορθώνουμε την γεύση και ψιλοκόβουμε το δεύτερο ξερό κρεμμύδι πάνω από κάθε πιάτο , γαρνίρουμε με ελιές και μαϊντανό και στάζουμε λίγο λάδι ακόμα.
Αν είναι σπασμένη η φάβα δεν την μουσκεύουμε, αλλά κατ ευθείαν προχωρούμε στον βρασμό.
Ήταν η πρώτη φορά που δοκιμάσαμε άσπαστη φάβα. Η γεύση της; Πιο απαλή και πιο γεμάτη απ την σπασμένη. Έχει πιο έντονο άρωμα και είναι πιο σκούρα στην εμφάνιση.
Και πολύ πιο νόστιμη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου