από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
-Φάβα 2 κούπες
-1 καρότο
-2 ξερά κρεμμύδια
-Ελαιόλαδο
-Αλάτι
-Λεμόνι
-Μαϊντανός και ελιές για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Από βραδύς μουσκεύουμε την φάβα σε νερό τηρώντας τις αναλογίες 1 φάβα Χ 3,5 νερό.
Το πρωί βράζουμε την φάβα και μόλις την ξαφρίσουμε, προσθέτουμε 1 καρότο και 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρα.
Όταν βράσουν αφήνουμε να χλιαίνει λίγο το φαγητό και το πολτοποιούμε στο μούλτι.
Προσθέτουμε αλάτι, λάδι και λεμόνι. Διορθώνουμε την γεύση και ψιλοκόβουμε το δεύτερο ξερό κρεμμύδι πάνω από κάθε πιάτο , γαρνίρουμε με ελιές και μαϊντανό και στάζουμε λίγο λάδι ακόμα.
Αν είναι σπασμένη η φάβα δεν την μουσκεύουμε, αλλά κατ ευθείαν προχωρούμε στον βρασμό.
Ήταν η πρώτη φορά που δοκιμάσαμε άσπαστη φάβα. Η γεύση της; Πιο απαλή και πιο γεμάτη απ την σπασμένη. Έχει πιο έντονο άρωμα και είναι πιο σκούρα στην εμφάνιση.
Και πολύ πιο νόστιμη!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου