Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ή ΑΧΝΗ















από την Irini Patiloudi

Υλικά
 -  2 πακετάκια μαγιά φρέσκια
-  1 ½  ποτήρι χλιαρό γάλα
-  ½  ποτήρι ζάχαρη
-  1 πρέζα αλάτι
-  3 αυγά
-  2 βανίλιες
-  1 ποτήρι νερό χλιαρό
-  ½  ποτήρι βούτυρο η βιτάμ λιωμένο
-  αλεύρι
-  μαρμελάδα


Εκτέλεση
Λιώνουμε την μαγιά , με το χλιαρό γάλα, την  ζάχαρη και λίγο αλεύρι και το αφήνουμε να φουσκώσει λίγο....προσθέτουμε μετά 1 πρέζα αλάτι, τα  αυγά, τις  βανίλιες, 1 ποτήρι νερό χλιαρό, το ι βούτυρο η βιτάμ λιωμένο, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μπορεί να πάρει από 1 κιλό έως 11/2.


Ζυμώνουμε καλά να γίνει μια μαλακιά ζύμη να μην κολλάει και το σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 30 λεπτά περίπου. κόβουμε, πλάθουμε σε κορδόνια , κόβουμε σε κομμάτια και τα πλάθουμε η σε κρίκους η σε μπαλάκια. Εγώ δεν τα κάνω πολύ μεγάλα και μου βγαίνουν περίπου 5 κομμάτια.

Αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν, να διπλασιαστούν και τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά, τα βουτάμε μετά σε ζάχαρη.


Τα στρόγγυλα τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 με 14 λεπτά, τα γεμίζουμε με μαρμελάδα με μια σύριγγα και τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και τα περνάμε σε άχνη. 
Μπορείτε και αν θέλετε όλα να τα ψήσετε στον φούρνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου