Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΚΕΜΠΑΠ ΠΟΛΙΤΙΚΟ... ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΝΤΙΠ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ!!!

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

 Υλικά
-  1 κιλό κιμά κοτόπουλου...
-  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι..
-  2 σκελίδες σκόρδου...
-  1 κουταλάκι κύμινο..
-  1 κουταλιά σούπας δυόσμο ξερό ή μισό ματσάκι φρέσκα φύλλα...
-  1 κουταλάκι ρίγανη...
-  1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά...
-  1 κουταλάκι καυτερή πάπρικα προαιρετικά...
-  1 κουταλάκι σουμάκ(ανατολίτικο μπαχαρικό με βαθυκόκκινο χρώμα) προαιρετικά...
-  1 φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα...
-  1 κουταλιά πάστα ντομάτας...
-  20 γρ ξύδι από κρασί ανακατεμένο με 1 κουταλιά μέλι ή πετιμέζι...
-  ελαιόλαδο....
-  αλάτι
-  φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Εκτέλεση
Ξεκοκαλισμένα μπούτια και περασμένα από τη μηχανή του κιμά , ζητούμε από το κρεοπώλη για την συνταγή αυτή.
Ενώνουμε τα υλικά με λαδωμένα χέρια και βάζουμε στο ψυγείο λίγη ώρα να βγουν τα αρώματα..
Περνάμε σε καλαμάκια...αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στη σχάρα ή στα κάρβουνα...λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με πάπρικα πιτούλες και τις ψήνουμε...κόβουμε φετούλες λεπτές κρεμμύδι, το οποίο "ζυμώνουμε" με αλατάκι και μαϊντανό για να μαραθεί(είναι πολύ νόστιμο)!
Ετοιμάζουμε ένα πεντανόστιμο διαφορετικό ντιπ..ως συνοδευτικό...με κατίκι Δομοκού...σκόρδο...δυόσμο...πάπρικα...ξύδι λευκό...αλατάκι & ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά...και...
Καλή μας όρεξη!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου