Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ

από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
-  8 ποτήρια αλάτι χοντρό
-  άφθονο φρέσκο δεντρολίβανο


Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το αλάτι και το βότανο. Το ζεσταίνετε επάνω σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά. 
Στη συνέχεια το μεταφέρετε στο δοχείο. 
Την επόμενη ημέρα χωρίστε το σε διάφορα δοχεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου