Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΨΩΜΙ ΜΕ ΚΕΦΙΡ



από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά
-  600 γρ αλεύρι 300 γρ ολικής άλεσης και 300γρ καλαμποκάλευρο 
-  3 κουτ γλυκού μαγιά σε σκόνη 
-  1 κουτ γλυκού ζάχαρη 
-  1κουτ γλυκού αλάτι 
-  2 κουτ σούπας ελαιόλαδο 
-  350 γρ κεφίρ

Εκτέλεση 
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αλεύρια . Στο καλαμποκάλευρο έχουμε ρίξει λίγο χλιαρό νερό πιο πριν για να το απορροφήσει . Βάζουμε στη λεκάνη τα αλεύρια , την μαγιά και ανακατεύουμε .


Μετά ρίχνουμε το κεφίρ και τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνουμε το ζυμάρι μας . Λαδώνουμε το ταψί που θα τα βάλουμε , φτιάχνουμε δυο φραντζόλες και τις χαράζουμε και τις πασπαλίζουμε με αλεύρι .
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα . Προθερμαίνουμε το φούρνο πάνω κάτω αντίσταση στους 190 βαθμούς και βάζουμε το ψωμί μας να ψηθεί . Μόλις κοκκινίσουν ελαφρώς τα ραντίζουμε με νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο 

.
Στα 10 λεπτά βγάζουμε τα ψωμιά από το ταψί και τα βάζουμε στη σχάρα για άλλα 10 λεπτά . Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε σχάρα, για να στραγγίξουν. 

Η κόρα σαν μπισκότο!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου