Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΑΥΓΟΚΟΜΜΕΝΟΙ


από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά
-κιμάς
-ρύζι νυχάκι
-ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
-φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
-άνηθος αρκετός
-αλάτι 
-Πιπέρι
-λάδι
Για το αυγολέμονο
-2 αυγά
-λεμόνι χυμό
-ζουμί από τους ντολμάδες

Εκτέλεση
Βράζουμε το λάχανο αφού ανοίξουμε και αφαιρέσουμε από την γούλα του λάχανου
Πρέπει να στέκεται το λάχανο για να μπορεί να  τυλιχθεί
Έχουμε ετοιμάσει και πλάσει όλα τα υλικά.
Σε ένα πιάτο ετοιμάζουμε έναν έναν τους ντολμάδες
Στον πάτο της κατσαρόλας στρώνουμε τα εξωτερικά φύλλα
Οι ντολμάδες πρέπει να είναι καλά πλασμένοι και τοποθετημένοι κυκλικά στην κατσαρόλα.


 
Ρίχνουμε νερό και λάδι στο φαγητό και σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να μην διαλυθούν με τον βρασμό.


 
Όταν έχουν γίνει οι ντολμάδες έχουμε χτυπήσει το αυγολέμονο και προσθέτουμε ζουμί από το φαγητό για να ενωθεί με το αυγό και το λεμόνι.
Το ρίχνουμε στο φαγητό μας, ανακινούμε λίγο την κατσαρόλα και αφήνουμε για λίγο να πάρει μια βράση


2 σχόλια: