Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



από την  Irini Palitoudi .

Υλικά
-  1 κιλό γαρίδες
-  ελαιόλαδο
-  4-5 φρέσκιες ντομάτες
-  πιπέρι κόκκινο και μαύρο
-  350 γρ , περίπου φέτα


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε 1 κιλό γαρίδες μεγαλούτσικες, με μια οδοντογλυφίδα βγάζουμε απ την επάνω μεριά το εντεράκι

Τις ξεπλένουμε, βάζουμε σε ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο, 4 με 5 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες η ένα κουτί κονκασέ, αλάτι δεν βάζουμε βγάζουν το δικό τους, πιπέρι κόκκινο και μαύρο, και την  φέτα . Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό γιατί και οι γαρίδες θα βγάλουν ζουμί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 με 45 λεπτά, να μείνει λίγο ζουμάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου