Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΓΛΑΣΟ


από την Irini Palitoudi

Υλικά

-  250 γρ Βιτάμ
-   4 αυγά
-   1 νεροπότηρο μεγαλούτσικο ζάχαρη
-   2 Βανίλιες
-   ξάσμα και χυμό από 1 λεμόνι
-  450 γρ αλεύρι
-  1 μπέικιν πάουντερ
-  ¾ του ποτηριού γάλα
Για το γλάσο
-  χυμό από 1 λεμόνι
-  4-5 κουταλιές άχνη


Εκτέλεση
Τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το  αλεύρι, το  μπέικιν πάουντερ, και το γάλα. Να μην είναι πολύ σφιχτή η ζύμη, όσο πιο κρεμώδης τόσο πιο αφράτο το κέικ. 
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς 50 με 55 λεπτά. 
Μόλις κρυώσει , χτυπάμε χυμό από ένα λεμόνι με 4 με 5 κουταλιές άχνη πάνω κάτω, να γίνει χυλός , το απλώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου