Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΜΥΤΖΗΘΡΑ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


από την Pinelopi Kapageridou

 Υλικά
- 1 ½ κιλό γιαούρτι
- 1 ½ κουταλιά της σούπας αλάτι


Eκτέλεση  
Βάζουμε το γιαούρτι μας σε κατσαρόλα πάνω στην φωτιά και όταν αρχίσει να ζεσταίνεται Προσθέτουμε και το αλάτι μας!
\Μόλις δούμε οτι αρχίζει να κόβει το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. 
Μετά το στραγγίζουμε σε τουλουπάνι το οποίο το έχουμε τοποθετήσει μέσα σε στραγγιστήρι και βάζουμε από πάνω κάποιο βάρος!! 
Το τοποθετούμε στο ψυγείο και μετά απο 4-5 ώρες είναι έτοιμη η μυτζήθρα μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου