Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

ΜΥΤΖΗΘΡΑ ΞΕΡΗ


από την Pinelopi Kapageridou

Υλικά
-γιαούρτι
-αλάτι


Εκτέλεση 
Βάζουμε το γιαούρτι μας μέσα σε τουλουπάνι το οποίο το έχουμε τοποθετήσει μέσα σε τρυπητό με ένα πλαστικό σκεύος από κάτω και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι που να στραγγίσει καλά!!
Όταν δούμε ότι έχουν φύγει τα υγρά του το αλατίζουμε και βρέχοντας τα χέρια μας με νερό λειαίνουμε την επιφάνεια φέρνοντας την στην μορφή αυτή!
 Το ξαναβάζουμε στο τουλουπάνι και αφού το δέσουμε με ένα σχοινάκι το κρεμάμε σε μέρος που να αερίζεται καλά και να μην το πιάνει ο ήλιος!!
Το συντηρούμε μετά στο ψυγείο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου