Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

από την Irini Patiloudi

Υλικά

-  1 ½   κιλό τηγανιά χοιρινή
-   6 πατάτες
-   1/2 κιλό μανιτάρια
-  2 πιπεριές
-  2 κρεμμύδια
-   2 σκελίδες  σκόρδου
-   2 ντομάτες
-   αλάτι
-   πιπέρι μαύρο
-   μπόλικο κόκκινο πιπέρι
-   ελαιόλαδο
-   ρίγανη
-   350 γρ φέτα
-  κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση
Κόβουμε τα λαχανικά σε  χοντροκομμένα κομμάτια και  τα αδειάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το χοιρινό.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι μαύρο και μπόλικο κόκκινο, ελαιόλαδο, ρίγανη, την φέτα σε κομμάτια. 
Τα ανακατεύουμε όλα καλά με το χέρι, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα σε 220 βαθμούς.


Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και αφήνουμε για 15 με 20 λεπτά στους 200 βαθμούς ξεσκέπαστο να πάρει χρώμα και να μείνει με το ζουμάκι του. Αυτό είναι φαγητό για τεμπέλες σαν κι εμένα αλλά εντυπωσιακό και για ένα τραπέζι..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου