Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ

από τη Χριστίνα Ίον

Yλικά
- φασολάκια
- κρεμμύδια
- καρότα
- σκόρδο
- σέλινο
- άνηθος
- αλάτι 1 κουταλάκι
- ζάχαρη
- ξύδι
- καυτερή πιπεριά ή κόκκους πιπεριού


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε και στραγγίζουμε. Κόβουμε ροδέλες κρεμμυδιού και καρότου και βάζουμε στον πάτο του βάζου, και σκόρδο. Τα φασολάκια τα βάζουμε όρθια,(εάν είναι πιο μεγάλα τα κόβουμε λίγο, αφήνοντας ένα δάκτυλο άδειο πάνω). 


Ανάμεσα τους προσθέτουμε λουρίδες καρότου. Από πάνω βάζουμε λίγο σέλινο και άνηθο, ένα κουταλάκι αλάτι, λίγη ζάχαρη, δυο δάκτυλα ξύδι και συμπληρώνουμε με νερό. Κλείνουμε τα βάζα, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν τα καπάκια να φουσκώνουν.


Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε στο νερό μέχρι να κρυώσουν. Είναι έτοιμα σε 20 ημέρες.


Οι ποσότητες είναι ανάλογες με τις προτιμήσεις σας και για όποιον αρέσει η πιο πικάντικη γεύση, μπορεί να βάλει λίγη καυτερή πιπεριά η κόκκους πιπεριού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου