Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

                                                         
από τον Ιωάννη Τριφύλλη

 Yλικά
καλαμαράκια που μας περίσσεψαν
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- μάραθος ψιλοκομμένος
- πιπεριά ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- τα πλοκάμια του καλαμαριού ψιλοκομμένα
- τυρί (φέτα ή ανθότυρο)
- χυμό από ένα λεμόνι
- μουστάρδα


Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα υλικά μας. Όταν είναι έτοιμα λιώνουμε το τυρί και το προσθέτουμε στο τσιγαρισμένο μείγμα.


Ετοιμάζουμε το λεμόνι το λάδι και την μουστάρδα ενώνοντας τα μεταξύ τους. Γεμίζουμε τα καλαμάρια μας με το μείγμα και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι. Περιχύνουμε τα καλαμάρια με το διάλυμά μας προσθέτοντας και λίγο νερό.


Αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέσα στο λαδολέμονο γυρίζοντας τα καλαμάρια και από την άλλη πλευρά. Ότι μείγμα μας περίσσεψε το ρίχνουμε πάνω από τα καλαμάρια.



Όταν τα καλαμάρια είναι έτοιμα και η σάλτσα του έχει δέσει, τότε κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά. Η γεύση πραγματικά υπέροχη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου