Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΠΛΟΥΜΙΣΤΗ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ


από την Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου
Υλικά
-  1 κιλό κολοκύθα
-  1 ποτήρι ζάχαρη
-  1 γεμάτη κουταλιά μέλι
-  1 βανίλια  
-  σαντιγί
-  καρύδια

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την κόβουμε κομμάτια και την βάζουμε στην κατσαρόλα. Σε ένα κιλό κολοκύθα βάζουμε ένα ποτήρι ζάχαρη, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε 2-3 ώρες για να βγάλει τα υγρά του.

Μετά βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά μέλι και μια βανίλια και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Το σερβίρουμε με σαντιγί και χοντροαλεσμένα καρύδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου