Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά
-  ένα τηγάνι
-   2-4 κρεμμύδια (οποιοδήποτε είδος κρεμμυδιών)
-   2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (μπορείς να βάλεις ελαιόλαδο αν δε θέλεις να χρησιμοποιήσεις βούτυρο)
-   αλάτι 
-  2 κουταλιές της σούπας λευκό ή κόκκινο κρασί.

Εκτέλεση
Το μυστικό για τέλεια καραμελωμένα κρεμμύδια είναι να τα τηγανίσεις πολύ σιγά. Χρειάζονται χρόνο για να γίνουν τέλεια, όπως πρέπει. 
Πώς να το κάνεις..
1. Κόψε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες.
2. Λιώσε το βούτυρο στο τηγάνι σου το οποίο έχεις βάλει σε μέτρια φωτιά. 
3. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και ανακάτεψέ τα απαλά για να αναμειχθούν με το βούτυρο. 
4. Άφησέ τα να γίνουν μόνα τους (καθώς να χρειαστούν περίπου μία ώρα) και έλεγχέ τα απλά κάθε 5-10 λεπτά. Το πόση ώρα θα πρέπει να τα αφήσεις εξαρτάται από το πόσα είναι. Έτσι, αν είναι τέσσερα θα χρειαστείς περίπου 1 ώρα. 
5. Μόλις είναι έτοιμα ρίξ’τους το κρασί και ανακάτεψε για λίγο μέχρι να εξατμιστεί. Πρόσθεσέ τους και αλάτι. 
6. Αν δεν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις αμέσως άφησέ τα να κρυώσουν και έπειτα μετέφερέ τα σε ένα τάπερ. Τα καραμελωμένα κρεμμύδια μπορούν να μείνουν στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα και στην κατάψυξη για τρεις μήνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου