Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

ΘΡΟΥΜΠΕΣ ΕΛΙΕΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 2 κιλά ελιές μαύρες
- 1/2 κιλό αλάτι χοντρό
- ελαιόλαδο


Εκτέλεση
 Βάζουμε τις ελιάς σε ένα τσουβαλάκι μαζί με το αλάτι. Από πάνω τοποθετούμε ένα βάρος και από κάτω μία σχάρα και ένα ταψί. Κάθε μέρα ανακινούμε τις ελιές έτσι που να πατιούνται όλες από το βάρος με την σειρά. 
Από την δεύτερη μέρα βλέπουμε να βγαίνουν τα υγρά τους, το ξεπίκρισμα και το αλάτισμα έχει αρχίσει Μετά από λίγες μέρες δοκιμάζουμε και τις ξεπικρίζουμε μέχρι εκεί που μας αρέσει Όταν ετοιμαστούν τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε βιαστικά με κρύο νερό να φύγει το αλάτι..


Κατόπιν τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ζεσταίνουμε στην κουζίνα για μισή ώρα περίπου ανακατεύοντας στους 120 βαθμούς. Έτσι θα στεγνώσουν από την υγρασία που κρατούν. Μόλις βγουν από τον φούρνο, έτσι όπως είναι ζεστές τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο για να γλυκίσουν. Όταν κρυώσουν τις βάζουμε σε σακουλάκια και στην κατάψυξη. Βγάζουμε και τρώμε.
καλή μας όρεξη!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου