Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΙΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣαπό την Γιάννα Παρασχοπούλου


Παίρνουμε τις ελιές και τις βάζουμε σε μια σακουλίτσα λίγες λίγες και πάνω σε μια σανίδα κοπής τις κοπανάμε με ένα σφυράκι μέχρι να τσακίσουν λίγο. Προσοχή , να μην σπάσει το κουκούτσι.


Αφού τελειώσουμε τις βάζουμε σε ένα βάζο και κάνουμε μια άλμη και εκεί τις περιμένουμε να γίνουν. Προσθέτουμε και λίγο λεμόντοζου, (κιτρικό οξύ ή ξινό) για να παραμείνουν τραγανές. Για πόσο; Εξαρτάται από την ωρίμανση της ελιάς και το πόσο πικρές τις θέλουμε.

Όταν ξεπικρίσουν τις βάζουμε  σε ένα βάζο αποθήκευσης και προσθέτουμε λίγο ξύδι, ότι μυρωδικά θέλουμε και 2 δάχτυλα λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου