Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΧΟΧΛΙΟΙ ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ


από την Ntina Ntina

Υλικά
- 1 κιλό χοχλιοί
- 1 κούπα λάδι
- 3 πατάτες
- 3-4 κολοκύθια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2πρασα(προαιρετικά)
- 3 σκελίδες σκόρδο 
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 1 μάτσο μάραθα
- 1 μάτσο σέσκουλα
- ½ κιλό τριμμένη ντομάτα η κονσέρβα
- αλάτι 
- πιπέρι 
- ρίγανη


Εκτέλεση
Προετοιμάζομε τους χοχλιούς -όπως τους μπουμπουριστούς χοχλιούς. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με τα σκόρδα και ρίχνουμε τους χοχλιούς να σοταριστούν. 
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά πλην της ντομάτας να σοταριστούν καλά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, λίγο νερό ,αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν
Πριν τους κατεβάσουμε πασπαλίζουμε με ρίγανη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου