Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΜΑΝΓΚΟ

από την Eleni Margel Lou
Υλικά
-  1 κούπα αμυγδαλόψιχα
-  1 κούπα ζάχαρη άχνη
-  1 φύλλο σφολιάτας
-  2 μάνγκο λιωμένα με το πιρούνι

Εκτέλεση



Ανακατευτούμε τα στέρεα υλικά μας και φτιάχνουμε ένα πολτό.(δοκιμάζουμε εάν θέλουμε πιο γλυκιά γεύση).


Βάζουμε τον πολτό στο φύλλο σφολιάτας επάνω και κλείνουμε όμορφα να μην φύγει η γέμιση στο ψήσιμο. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα .Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου