Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΜΗΛΟ

από την Ntina Ntina
Υλικά

-  1 κιλό κολοκύθα σε κύβους
-  2 μήλα σε κύβους
-  ½  κούπα ηλιέλαιο 
-  ½  κούπα ηλιέλαιο για τα φύλλα
-  1 κούπα ζάχαρη
-  κανελογαρύφαλλα
-  1 παξιμάδι μέτριο τριμμένο
-  2 ασπράδια αυγών
-  1 κούπα καρύδια χοντροτριμμένα 
-  μέλι για το πασπάλισμα
-  300 γρ, φύλλο κρούστας


Εκτέλεση
Βράζω την κολοκύθα και την σουρώνω καλά να φύγουν τα νερά. Καίω το ηλιέλαιο και προσθέτω την κολοκύθα να σοταριστεί.
Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά αφού χλιαίνει. Αλείφω τα μισά φύλλα με ηλιέλαιο και τα απλώνω μέσα σε πυρέξ.
Ρίχνω τη γέμιση και αλείφω και τα υπόλοιπα και σκεπάζω το γλυκό.
Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Μόλις βγει από το φούρνο την ραντίζω με μέλι και κανέλα.

Παρατήρηση: όποιος θέλει την σιροπιάζει με μισή ποσότητα ζάχαρης και μισή νερό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου