Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΖΙΝΑΣ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- 1 ποτήρι λάδι
- μισό ποτήρι γάλα (μπορείς και κρασί κόκκινο ή χυμό πορτοκάλι)
- 1 ποτήρι ζάχαρη (μπορεί κανείς και λιγότερο αν θέλει)
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι κανέλα
- ελάχιστο γαρύφαλλο
- αλεύρι όσο σηκώσει (περίπου 3 1/2 φλιτζάνια)
- σουσάμι
- λιναρόσπορο
Θα μπορούσε κανείς να βάλει είτε σοκολάτα σταγόνες είτε αμύγδαλα)


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υγρά με την ζάχαρη. Λιώνουμε την σόδα στο γάλα ή στα άλλα υγρά και προσθέτουμε τα μυρωδικά τους σπόρους και τέλος το αλεύρι. 
Τα πλάθουμε σε διάφορα σχήματα πάνω σε λαδόκολλα τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου!!

Είναι τέλεια στην γεύση και τραγανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου