Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

από τη Μυρτώ Κλεοπάτρα
 Υλικά
- 5 αυγά 
- 5 μήλα μέτρια 
- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι 
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη 
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι 
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ  
- 1 κ .γλ. κανέλα σκόνη
- 1/2 κ. γλ. γαρίφαλο σκόνη λίγες σταφίδες (προαιρετικό)
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε κύβους και τα ρίχνετε σε νερό και λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτετε το λάδι, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, κι ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα προσθέτετε στο μείγμα τα μήλα και τις σταφίδες αλευρωμένες
Βουτυρώνετε το ταψί της κουζίνας, ή στρώνετε χαρτί για ψήσιμο και ρίχνετε το μείγμα. Ψήνετε στους 200° βαθμούς για 1 περίπου ώρα. Για να δείτε αν έχει ψηθεί, δοκιμάζετε με τη μύτη του μαχαιριού, αν το μείγμα κολλάει, θέλει κι άλλο ψήσιμο, αν όχι, είναι έτοιμο Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου