Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

ΛΑΓΓΙΤΕΣ

από την Ioanna Zagkla
Υλικά
-  1 λίτρο γάλα
-  1 κουτί εβαπορέ
-  20 γρ. μαγιά φρέσκια
-  1 κοφτό κ. σούπας ζάχαρη
-  2 αυγά
-  50-100 γρ. βούτυρο
-  500 γρ. αλεύρι
-  1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύω όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο μέχρι να λιώσει η μαγιά. Μετά ρίχνω το αλεύρι και κατόπιν σιγά σιγά το βούτυρο λιωμένο. Όταν είναι έτοιμες ρίχνω και την πρέζα αλάτι και τις αφήνω καμιά ώρα σε ζεστό μέρος να ξεκουραστούν. Βάζουμε οτι γουστάρουμε για γέμιση! 
Όπως είναι ο χυλός στο λεκανάκι παίρνουμε μια κουτάλα και σε καυτό τηγάνι ρίχνουμε μια γενναία κουταλιά και περιμένουμε να μη βλέπουμε καμιά υγρασία στη λαγγίτα μας. Μετά τη τουμπάρουμε και ψήνουμε από την άλλη
Αν το τηγάνι μας δεν είναι αντικολλητικό, ρίχνουμε αλάτι και περιμένουμε να κάψει και κατόπιν το σουτάρουμε  .αν είναι μπορούμε να βάλουμε ελάχιστο βούτυρο αλλά μόνο πριν φτιάξουμε την πρώτη.
Αυτά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου