Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

ΣΟΥΠΑ PARMENTIE

από την Ioanna Zagkla
 Υλικά
 -  πράσο
-  κρεμμύδι
-  πατάτες
-  αλεύρι
-  ζωμό κότας
-  αλάτι
-  πιπέρι άσπρο
- φρέσκο βούτυρο
-  κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα βούτυρο να κάψει κ ρίχνουμε πράσο και κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Τ' ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε πατάτες κομμένες σε κύβους. Τ' ανακατεύουμε να σοταριστούν 2' και ρίχνουμε λίγο αλεύρι. 
Το σοτάρουμε και αυτό ελαφρά και ρίχνουμε ζωμό κότας ή νερό, αλάτι, πιπέρι άσπρο. Την αφήνουμε να βράσει μια ώρα περίπου ανακατεύοντας που και που για να μην κολλήσει. Όταν βράσει την περνάμε από σήτα ή μηχανή του πουρέ. Τη βάζουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε λίγο βούτυρο φρέσκο και αν θέλουμε λίγη κρέμα γάλακτος. 
Συνοδεύεται με κρουτόν.
Χρόνος ψησίματος: μια ώρα πάνω κάτω. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου