Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΨΑΡΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ





από τη Γιάννα Παρασχοπούλου


Yλικά
- ψάρια
- πιπεριές σε ροδέλες
- ντομάτα σε ροδέλες
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- εστραγκόν
- καυτερή πιπεριά


Εκτέλεση
Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι, λίγο νερό (περίπου 1 φλιτζάνι του καφέ), τα ψάρια και αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη. 
Στο τέλος προσθέτουμε και το εστραγκόν τρίβοντάς το στα χέρια μας για να βγάλει όλο το άρωμά του και σβήνουμε το φαγητό μας.
Η σάλτσα του που μένει, προσφέρεται για μακροβούτια!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου