Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

CHEVRE (σεβρ)




από τον Μίλτο Σουλιώτη

Υλικά
-γάλα
-γιαούρτη
-αλατι
-πυτιά


Εκτέλεση
 Ζεσταίνουμε το γάλα στου 30-32 βαθμούς. 
Σε ένα σκεύος βάζουμε 1κουταλια γιαούρτη για 1 λίτρο γάλα, ρίχνουμε το ζεστό γάλα και διαλύουμε το μείγμα αφήνοντας 2 ώρες (ορισμένοι τo αφήνουν μέχρι 24 ώρες).
Ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού στο γάλα ανακατεύουμε και προσθέτουμε την πυτιά σε αναλόγια για την υγρή 5ml για 5κιλα γάλα (μια κουταλιά της σούπας ) ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα σε σταθερή θερμοκρασία για 45 λεπτά.
Κατόπιν δεν το κόβουμε αλλά με ένα κουτάλι αφαιρούμε λίγο λίγο από το τυρόπηγμα και το τοποθετούμε στα καλούπια.
Έτσι θα μείνει για 24 ώρες και το γυρίζουμε για άλλες 24
Κατόπιν το βάζουμε σε μια καμπάνα γυάλινη το αλατίζουμε (όσοι επιθυμούν μπορούν να το στολίσουν με καπνιστή πάπρικα, μαυροκούκι,πρασινο πιπέρι, κουρκουμά) ή το τρώμε φρέσκο !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου