Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΜΕ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ




από τη Γιάννα Παρασχοπούλου

Yλικά
- 1 κιλό παντζάρια μόνο τους βολβούς
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 3 φλιτζάνια λευκό ξύδι
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 3 κουταλάκια γλυκού αλάτι


Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα βράζουμε σε νερό και αλάτι μέχρι να μαλακώσουν. 
Τα στεγνώνουμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. 
Όταν είναι τελείως στεγνά τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο με φετάκια σκόρδο ανάμεσα. Ρίχνουμε το ξύδι και σκεπάζουμε με το ελαιόλαδο. 
Φυλάμε στο ψυγείο και περιμένουμε 3-4 μέρες πριν τα καταναλώσουμε. Διατηρούνται για 6 μήνες στο ψυγείο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου