Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΤΟΥΡΣΙ



από τη Γιάννα Παρασχοπουλου


Υλικά 
- αμπελόφυλλα φρέσκα
- 1,5 κουταλιά αλάτι
- 4 κουταλιές ξύδι
- νερό
- λίγο ελαιόλαδο
Για το βράσιμο
- νερό και
- μισό φλιτζανάκι ξύδι



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα αμπελόφυλλα από το σκληρό μέρος του κοτσανιού, και τα πλένουμε πολύ καλά. 
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό μέχρι την μέση και ρίχνουμε μέσα το μισό φλιτζανάκι ξύδι. 
Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε μέσα τα αμπελόφυλλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 12΄-15΄ και να μαλακώσουν. 
Δεν θέλουμε να λιώσουν!! 
Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα αμπελόφυλλα από το νερό και γεμίζουμε το βάζο. Ρίχνουμε από πάνω το αλάτι και το ξύδι. Προσθέτουμε τόσο νερό, όσο χρειάζεται να καλυφθούν καλά.
Προσθέτουμε τέλος λίγο ελαιόλαδο και καλύπτουμε το νερό. 
Κλείνουμε πολύ καλά το βάζο και το ανακινούμε δυνατά, να διαλυθεί το αλάτι. 
Το αφήνουμε σε σκοτεινό, δροσερό μέρος ή στο ψυγείο, για τουλάχιστον δέκα πέντε ημέρες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου