Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-φύλλο σφολιάτας
-1 φλιτζάνι ταχίνι
-1 φλιτζάνι μέλι
-καρύδια τριμμένα στο μούλτι
-κανέλα
-σουσάμι
-λίγο ποτό της αρεσκείας μας.(έβαλα σπιτικό ποτό βύσσινο)


Εκτέλεση

Έχουμε αλέσει το καρύδι.
Χτυπάμε με το μούλτι το μέλι με το ταχίνι και προσθέτουμε το ποτό για να μπορέσει να ομογενοποιηθεί.



Απλώνουμε τη σφολιάτα σε μια λαδόκολλα και την αλείφουμε με το μείγμα μέλι ταχίνι.
Πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα και τυλίγουμε την σφολιάτα ρολό.



Το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
κόβουμε το ρολό σε λεπτές φέτες και τις απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Τα πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι.



Τα ψήνουμε σε αέρα στους 170 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου